The Play That Goes Wrong, eller pjäsen som går fel, handlar om ett teatersällskap som ska sätta upp ett klassiskt, engelskt deckardrama: Mordet på Haversham Manor. Det kan ju inte gå fel…! Scenen är byggd, skådespelarna kan sina repliker (nåväl, nästan i alla fall) och alla står redo när publiken äntrar salongen. Men redan innan ridån går upp trasslar det till sig ordentligt och när missödena fortsätter staplas på varandra övergår allt till en kamp mot klockan för att klara sig tills den berömda Damen sjungit sin sista ton. För kom ihåg, the show must go on!

Denna dråpliga föreställning med träffsäkert skådespel, fenomenal scenografi och många skratt har gjort succé på West End, Broadway och Nöjesteatern i Malmö, och nu kommer den till en teaterlada nära dig i Lilla Beddinge Teaters tappning. I denna tid fylld av krig, klimatkatastrof och pandemi är det vår uppgift att vara en samlingsplats, där man inte fokuserar på problemen utan på glädjen att spela och bese teatern. Vi ses i sommar!

Nedan finner ni en hälsning från projektets fiktive regissör:
“Södra Tockarps Yrkesskolas Studentkårs teaterförenings våruppsättning av MORDET PÅ HAVERSHAM MANOR spelas i sommar på Lilla Beddinge Teater. Ett efterlängtat gästspel, då teatern dragits med ekonomiska bekymmer ända sedan pandemins början. Förra årets ROMEO&JULIA, som fick byta namn till JULIA pga justeringar i ensemblen, var likväl en publiksuccé – även om det blev svårt att följa storyn helt utan en Romeo. ”Musiken var i alla fall fint framförd” skrev den lokala pressen, till vår lycka. Eftersom yrkeshögskolan har både ingenjörsförberedande och byggnadstekniska kurser så kommer scenografi och dekor att vara en av de viktigaste elementen, bortsett från den fantastiska ensemblen, som består av både erfarna och dedikerade amatörskådespelare.
En gammal klassisk mordgåta är precis vad vi behöver i dessa tider – det kan bara inte bli fel!”

/Regidubetanten Victor Waxin (Efternamnet helt utan koppling till fram till nyligen rådande pandemi, eller längtan att komma därur).

Föreställningen är ca 2 timmar och 30 min inkl. paus.

Köp dina biljetter HÄR

 


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

THE PLAY THAT GOES WRONG
by Henry Lewis, Jonathan Sayer and Henry Shields. Översättning och bearbetning av Sven Melander.

Copyright agency for plays by Henry Lewis, Jonathan Sayer & Henry Shields
United Agents Nicki Stoddart: nstoddart@unitedagents.co.uk
The Play that Goes Wrong was first presented by Mischief Theatre under the title: The
Murder Before Christmas on 4th December 2012 at the Old Red Lion Theatre, London
The Play that Goes Wrong transferred to the Duchess Theatre in London’s West End
in September 2014 and is produced by Kenny Wax Ltd and Stage Presence Ltd
Teaterförlag: Nordiska ApS – Köpenhamn