En nyskriven musikal om makt, lust och en prinsessas spektakulära död


 

En kylig och daggvåt sommarnatt hörs festens musik över de öde slättmarkerna. Pappa Capulet badar i fontänen. Han vet inte än. Allt kommer att ske inatt. Julia har en plan.

Romeo och Julia - den odödliga berättelsen om två unga älskande som gick i graven på grund av sina föräldrars rivalitet - spelas på Lilla Beddinge Teater i sommar i en helt ny tappning. Julia Capulet är en ung kvinna som försöker bryta sig loss från konventioner, oskrivna lagar och regler och skapa sig ett eget liv. Julia tar plats på scenen tillsammans med sin pappa och vi får uppleva deras olika syn på vad som hände när Julia och Romeo träffades. Från första mötet till sista andetaget följer vi deras olika perspektiv på berättelsen, där kärlekshistorien blev ett vapen mot den destruktiva, patriarkala maktstrukturen i Verona. Makt för att upprätthålla familjens ära, heder och traditioner kolliderar med längtan att skapa sig ett eget liv.

 

 

Föreställningen spelas ömsom på Shakespeares vers, ömsom på nutida språk och ackompanjeras av nyskriven musik i folkmusikens och musikalernas anda. Musiken som spelas av hela ensemblen klingar mellan teaterladans träväggar och jordstampade golv medan vatten forsar, elden sprakar och värjor viner ikapp med fiolens stråke.

På midsommardagen har den eviga berättelsen om JULIA CAPULET premiär och spelas fram till 19 juli på Lilla Beddinge Teater. För första gången samarbetar Lilla Beddinge Teater med Länsteatern på Gotland, där JULIA CAPULET kommer att spelas 2 - 8 augusti på Visbys medeltidsvecka.

_____________________________________________________

Biljetter till föreställningen går att köpa på respektive teaters hemsida

För biljetter till föreställningen på Lilla Beddinge Teater klickar du HÄR 
För biljetter till föreställningen på Länsteatern på Gotland klickar du HÄR 
_____________________________________________________

Under 90 minuter öser 12-manna-bandet musik inspirerad av svensk folkmusik, världsmusik och dramatisk musikalmusik till Shakespeares verser och texter. Musikinstrument från då och nu blandas. Allt är akustiskt. Den mörka svenska skogen möter det blåa stormiga havet. Med båda fötterna långt nertryckta i jord och lera andas vi frisk luft.

Ni ska få allt.

 

MEDVERKANDE

Hanna Göland
Martin Höjeberg
Toni Rhodin
Marie Öhrn
Ingvar Silow
Anna Moraeus
Josef Törner
Nils Närman-Svensson
Erik Hallén
Maja Larsson Grafe
Alice Lidberg
Jan-Erik Sääf
Nellie Dahlqvist
Erik Törner

 

 

Regi: Rasmus Mononen.

Musik: Jan-Erik Sääf.

Scenografi: Jonna Tideman

Kostym: Michaela Carlson

Koreografi: Tommy Englund

Ljus: Johanna Svensson

Mask och peruk: Camilla Pregart

Regiassistent: Felicia Nilsson

Producenter: Jonas Bane, Liv Olanders, Marie Carlsson, Ellen Mark