SWEENEY TODD

sommaren 2023

 

 

 

 

I sommar bjuder Lilla Beddinge Teater på Sweeney Todd, en musikalisk triller i två akter.

Musik och sångtexter: Stephen Sondheim
Libretto: Hugh Wheeler Översättning: Calle Norlén
Regi: Rasmus Mononen

Barberaren Benjamin Barker har av en ondskefull domare blivit oskyldigt dömd och tvingats i landsflykt. En tidig morgon långt senare lägger ett skepp till i hamnen i London. Sjömannen Anthony Hope stiger i land tillsammans med en mystisk man vid namn Sweeney Todd. Vad folk inte vet är att den mystiske mannen är den landsförviste barberaren som kommit tillbaka för att leta efter sin familj. Han hyr ett rum av en pajbagerska och av henne får han reda på att något fasansfullt hänt hans fru och dotter. Han bestämmer sig för att hämnas och tillsammans med pajbagerskan gör han upp en plan. Det blir startskottet på den fantastiska och blodiga historien om den demoniske barberaren på Fleet Street.

Musikalen Sweeney Todd anses vara bland det vackraste och skickligaste som Stephen Sondheim skapat.

Föreställningens längd: Cirka 2 timmar och 30 minuter inklusive paus.

Regissören och skådespelaren/teatermannen Rasmus Mononen återvände till Söderslätt 2015. Tillsammans med eldsjälar och lokala småföretagare på Söderslätt skapades det som sommaren 2016 kom att döpas till Lilla Beddinge Teater. Vår vision är att bjuda på högkvalitativ musikteater på landsbygden. Vi huserar i en mer än 100årig lada där vi varje sommar bygger upp scen, salong, och foajé.

Hjärtligt välkomna till Lilla Beddinge Teater!

 

Köp dina biljetter HÄR

 

____________________________________________________________________

 

Melodikryss  
Torsdagen 29 juni 19.00
Tisdagen 4 juli 19.00
Tisdagen 11 juli 19.00


Under ljumma sommarkvällar bjuder Lilla Beddinge Teater på livemusik under bar himmel med fälten och åkrarna inpå knuten. Medan ni runt bordet eller i gröngräset njuter av musiken, sommarkvällen och kanske ett glas med något gott i får ni lösa ett korsord där musiken som spelas ger er ledtrådar till de rätta svaren. Givetvis finns fina priser att vinna varje vecka. 

____________________________________________________________________

Dans- och teaterskola
26 juni-1 juli för barn 8-11 år, 3-7 juli för ungdomar 12-15 år. Läs mer här

____________________________________________________________________

Irländsk afton 
Onsdag den 28 juni 2023, kl 19:30The Bowery Band är tillbaka i Beddinge! Efter förra årets succé är det åter igen är det dags för en irländsk afton i ladan! Kom och njut av härliga sånger och ljuvliga melodier ur den irländska musiktraditionen denna kväll. Baren kommer vara öppen och lättare mat kommer kunna beställas. För att garantera en sittplats behöver du förboka mat. Menyn finns på vår hemsida och du bokar via servering@lillabeddingeteater.se.

____________________________________________________________________

Igen - en konsert
Söndag den 2 juli 2023, kl 19:00

Den franska chansonen är för Marie Öhrn, som tillsammans med pianisten Daniel Kylen framför konserten, släkt med tango, flamenco, blues och fado. Sångaren sjunger ut vardagliga funderingar om kärlek, minnen, längtan, åldrande och drömmar till vindlande berörande melodier. Låtskrivare som Barbara, Brassens och Brel uppträdde från början på caféer och barer att bland åhörarna för att sjungande samtala om ...ja, livet.