VÄLKOMMEN 
till Lilla Beddinge Teaters dans- och teaterskola!
 

Hela slätten står i blom och sommaren är precis runt husknuten. Och sommar för oss på Lilla Beddinge Teater innebär DANS- OCH TEATERSKOLA! 
 
På dans- och teaterskolan får du bland annat göra lära-känna-varandra-lekar, improvisationsövningar, röstövningar och teaterövningar. Dessutom kommer vi dansa och lära oss en koreografi. Teaterövningar och dans möts i en föreställning som visas upp för nära och kära på Lilla Beddinge Teaters scen!

__________________________________________________
 
Anmälan är nu öppen till vår årliga Dans och teaterskola här på Lilla Beddinge Teater!

Skicka din anmälan till teaterskola@lillabeddingeteater.se!
Maila namn och ålder på det barn som anmälan gäller, vårdnadshavares namn, vilken grupp samt kontaktuppgifter. Finns det annan viktig information är det bra om den finns med, som allergier etc.

Grupperna är begränsad i antal, så först till kvarn gäller!

I år kommer tre grupper att äga rum:

Barngruppen

Under fem dagar undersöker vi teater och dans genom lekfulla övningar. Improvisationsövningar som mynnar ur lek lägger grunden för ett mer avancerat teaterarbete senare i veckan. När det gäller dansen använder vi även leken för att utforska kropp, rörelse och koreografi. Dansen bakas sedan samman med den teater som genomförts under veckan, tillsammans bildar de en föreställning som visas upp för nära och kära på Lilla Beddinge Teaters scen. Veckan är i ledning av Maja Grafe Larsson, utbildad musikalartist och arbetar professionellt som skådespelare och dansare.

Ålder : 8-12 år
Datum : 12 juli till 16 juli
Tid : 8.30 - 12.00
Avgift : 600 kr
Var : Stora Beddinges byahus

Anmälan öppen

__________________________________________________

Ungdomsgruppen

Under fem dagar undersöker vi dans och skådespeleri genom olika tekniker när det gäller röst, kropp och karaktärsarbete. Vi undersöker pjäsens dramaturgi och hur en scen samt rollfigurer utvecklas. Dessa fyra dagar scenkonst är präglad av lek och lust att undersöka och experimentera. Under danstimmarna ligger fokus på improvisation men också att ta sig ann koreografi. Dansen bakas sedan samman med den teater som genomförts under veckan, tillsammans bildar de en föreställning som visas upp för nära och kära på Lilla Beddinge Teaters scen.
Dagarna är i ledning av Maja Grafe Larsson, utbildad musikalartist och arbetar professionellt som skådespelare och dansare.

Ålder : 13-16 år
Datum : 19 juli - 23 juli
Tid : 8.30 - 12.00
Avgift : 600 kr
Var : Stora Beddinges byahus

Anmälan öppen 

__________________________________________________

Ungdomsensemble 

Under tre veckor kommer sex ungdomar, med tidigare erfarenhet av teater, bilda en ensemble som tillsammans kommer genomföra en mindre produktion. Chansen att djupdyka ner i teaterns värld, detta med stort fokus på manus, rollgestaltning och produktion. De tre veckorna avslutas med två offentliga föreställningar på Lilla Beddinge Teaters scen.
Veckorna leds av Felicia Sjöström Nilsson som under flera år arbetat på Lilla Beddinge Teater och nu vidareutbildar sig på Skara Skolscen.


Datum och tider :
5 - 9 juli 10.00 - 16.00
10 - 11 juli LEDIGT
12 - 16 juli 12.00 - 16.00
17 - 18 juli LEDIGT
19 - 23 juli 12.00 - 16.00
24 - 25 juli FÖRESTÄLLNING
Avgift : 2 000 kr
Var : Stora Beddinges byahus

Anmälan öppen för reservlista